2. ročník Medzinárodnej Kávovej konferencie ovládol Trnavu
To, že aj Slovensko dokáže byť svetové sa podarilo dokázať už na Prvej medzinárodnej Kávovej konferencii, ktorá sa uskutočnila 21. februára 2020 v priestoroch hotela Holiday Inn v Trnave. Po otvorení inštitútu a jeho prvých aktivitách však nastala nechcená prestávka súvisiaca s pandémiou. Tento rok sa to však podarilo. MEDZINÁRODNÝ KÁVOVÝ INŠTITÚT za pomoci partnerov priniesol opäť deň plný odborných prednášok, panelových diskusii a samozrejme ochutnávok, pri ktorých nechýbali priateľské rozhovory a vymieňanie si poznatkov či skúseností.
2. ročník Medzinárodnej Kávovej konferencie sa niesol v duchu príjemnej atmosféry, ktorú vytvorilo viac ako 100 účastníkov z radov študentov, pedagógov, majiteľov gastronomických prevádzok a samozrejme ľudí z domácností, ktorým záleží na chutnej a kvalitnej šálke kávy. Deväť slovenských a štyria zahraniční odborníci zo sveta kávy prispeli svojou odbornosťou a víziami, vďaka čomu sa podarilo naplniť cieľ konferencie.
Prepojenie vzdelávania na Stredných odborných školách s potrebami trhu práce, inovatívne prístupy a nové trendy vo vzdelávaní gastronomických odborov či zatraktívnenie potreby vzdelávania bol len zlomok tém, ktorými sme spoločne vniesli nádej pre svetlú budúcnosť gastronómie na Slovensku. Interaktívne workshopy či panelové diskusie a neobmedzený kávový bar s bohatou ponukou doplnili program aj pre tých najnáročnejších kávičkárov.
O uvoľnenú atmosféru sa počas celej konferencie postaral skvelý moderátor a stand up komik BEKIM, ktorý ako sám vraví kávu nepije v takom množstve ako ľudia na Kávovej konferencii, ale minimálne jedna či dve šálky sú neoddeliteľnou súčasťou jeho každodenného života. Viac ako šálka kvalitnej šálky, je preňho milý a usmievavý personál, ktorému vie odpustiť aj zle pripravenú kávu, ak vidí, že ich práca baví a sú pre každého zákazníka dôvodom príjemného dňa práve vďaka ich osobnosti.
Počas coffee breakov prebiehali uvoľnené rozhovory s prednášajúcimi a vystavovateľmi, ktorí boli súčasťou celodenného programu. Skvelé kávy priamo od farmárov z Brazílie boli v kávovom bare pripravované profesionálnymi baristami na rôzne štýly prípravy. Interaktívne zážitkové workshopy od slepého testu chutí, merania sily tlaku tampovania či workshop domácej prípravy kávy, kde nechýbali ani automatické kávovary zn. NIVONA a SAGE sa postarali o široké možnosti kávových degustácii. Tí odvážnejší sa vďaka profesionálnemu baristovi preniesli do tajomstiev Latte art a mohli si nakresliť prípadne dokresliť pomocou mliečnej peny do espressa menej náročné i náročné vzory. Fantázii sa medze nekládli a ani rukám našich hostí, ktorí vykúzlili do svojich „kapučín“ obrázky ako srdce, mačka, psík, labuť, macko a mnoho iných.
Ak už mali hostia na konferencii kávy dostatok, mohli si osladiť deň rôznorodými sirupmi ROUTIN od spoločnosti ATHEA na čele s odborníkmi, ktorí boli počas celej konferencie k dispozícii a okrem vyčerpávajúcich informácii o samotných sirupoch pripravili tie najpredávanejšie príchute aj na degustáciu.
Hlavný program sa odohrával v konferenčnej sále s prednáškami a panelovými diskusiami slovenských i zahraničných odborníkov, vzdelávacích inštitúcii či zástupcov podnikateľského sektora. Každá téma priniesla nové poznatky, informácie a novinky z konkrétnej oblasti, ktoré boli prínosom pre súčasný stav gastronómie na Slovensku i jej svetlú budúcnosť. V akom zmysle sa dozviete v samostatnom blogu o jednotlivých témach programu.
Ďakujeme všetkým prednášajúcim, partnerom, no najmä účastníkom konferencie, pretože iba vďaka vám sa vieme posúvať vpred. Sledujte nás aj naďalej a tvorte s nami kávovú kultúru Slovenska. Konkrétne výstupy z jednotlivých prednášok už čoskoro v samostatnom blogu.
Recent comments